Billiga kondomer bästa preventivmedlet

För många som ska fira alla hjärtans dag med ett ligg, krävs det att dessa har är bra och effektivt preventivmedel till hands.

Vill man veta vilket skydd som är bäst just för en själv bör man besöka en expert. Experten brukar ha många års erfarenhet av att arbeta med sexualkunskap och allt som hör till sex (graviditet, sjukdomar, ångest, preventivmedel, behandlingar, och så vidare). Under samtalet med expert kan ni tillsammans gå igenom dina tidigare ligg och hur dessa har varit, prata om vilka skydd som du inte känner dig trygg med, vilka biverkningar de har, med mera. Du kan också få ta blodprover. Vid blodprovstagning kan experten kolla ifall du har anlag för åkommor som gör vissa skydd olämpliga eller helt och hållet livsfarliga för dig. Vissa kan till exempel få blodproppar av att ta P-piller.

Sexualexpert är noga att poängtera vikten av ett bra skydd vid varje ligg, även om det är med partnern sedan 15 år tillbaka. För utöver könssjukdomar skyddar preventivmedel också mot oönskade graviditeter. Experter är dock nästan alltid överens om vilken typ av sexskydd som är bäst – kondomer. Framförallt är det billiga kondomer som är bästa alternativet. Att de är billiga betyder inte att de är av sämre kvalitet. Det betyder att fler som annars inte skulle haft råd att köpa kondomerna, kan köpa dem.

Om du tycker det är svårt att prata om just sex, och sexskydd så har sexualexperter tips på hur du lugnar nerverna och vågar prata om och ställa de frågor du vill ställa.

Det kan vara bra att du redan innan förberett dig, skriv ner det du vill prata om eller fråga på en papperslapp. Skriv hela meningar, inte stödord.

Öva på frågorna med en nära kompis eller partner, ju fler gånger du ställer frågan desto lättare kommer det vara att ställa den till sexualexperten.

Om du inte vågar fråga en kompis eller din partner, ställ dig framför spegeln i badrummet och framför frågorna till din reflektion.

Hoppas att dessa tips är användbara för dig!